В акцията по издирването на изчезналите в Стара планина баща и син

...
В акцията по издирването на изчезналите в Стара планина баща и син
Коментари Харесай

Кметът на Калофер: Премиерът ще съдейства с каквото е необходимо в издирването

 В акцията по издирването на изчезналите в Стара планина татко и наследник през днешния ден се включат още спасители от Карлово и Пловдив, както и доброволци от Стара Загора.

" Не знаем къде тъкмо са се изгубили, можем единствено да гадаем. В акцията се включват и доброволци ", сподели пред Нова телевизия кметът на Калофер Румен Стоянов.

" Държавата също се намеси. Снощи персонално господин Борисов се обади  и сподели, че ще спомага с каквото е належащо. Говорихме с ръководителя на ПСС господин Нешев и той сподели, че няма смисъл да рискуваме други спомагателни хора, които не са подготвени ", уточни още той.

" Този регион е тежък за преход през зимата, дълъг е към 2 часа се върви под намерено небе. Според мен там би трябвало да се създадат заслони, с цел да се избавят хората ", безапелационен бе Румен Стоянов.

" Имаме информация от нашия хижар, че вечерта във вторник към 19.30 са били на пътеката за връх Ботев, след хижа " Рай ". Движили са се постепенно. Много пъти са почивали, което значи, че може би са имали проблеми с предвижването и по тази причина другите са ги изоставили ", разяснява Донка Радулова от туристическото сдружение.

Групата от общо 4 индивида е тръгнала да катери връх " Ботев “ във вторник. По неразбираеми аргументи, бащата и 17-годишният му наследник се отделят и потеглят към Калофер. За последно са говорили с околните си в сряда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР